Coaching in groep voor volwassenen met ADHD

Je hebt al jaren de classificatie of nog maar net. Het was overduidelijk of juist te laat gezien. Wat jouw route ook is geweest, veel mensen met ADHD hebben helaas vaak te weinig of nog helemaal geen behandeling of coaching voor de ADHD gehad. 

Sommige van jullie hebben mogelijk medicatie voorgeschreven gekregen. Medicatie kan kernsymptomen verbeteren, zoals aandacht, maar het leert je geen coping vaardigheden. Daarnaast verandert medicatie niet het negatief denken, voelen, het lage zelfbeeld, de financiële- en relatieproblemen. Onze ervaring is dat negatief denken en disfunctioneel gedrag, de emotie-regulatie (boos, schaamte, verdriet, agressieve gevoelens) beïnvloeden en juist de kernsymptomen ADHD versterken. Hierdoor wordt het moeilijker om coping vaardigheden te verwerven. 

Coaching kan zorgen voor een toename in functioneel gedrag, het vergroten van de coping vaardigheden, positief (meer reëel) denken en voelen, verbeteren kernsymptomen. Naast medicatie is coaching nodig om denken, voelen en gedrag met elkaar te verbinden en te verbeteren. Hierdoor krijg je een realistischer zelfbeeld, meer zelfsturing en een afname van klachten.