kinderen

Waarom hebben kinderen met ADHD vaak last van overgewicht?

Hoewel dit in strijd lijkt te zijn met de bewegelijkheid van deze kinderen, blijken kinderen met ADHD vaak te dik te zijn. Dit heeft mogelijk te maken met dat deze kinderen last hebben van impulsiviteit, gevoelig zijn voor beloningen en moeite hebben met planning en organisatie. 

Waarom zijn kinderen agressief?

Agressiviteit behelst het anderen pijn doen. Dit kan in de fysieke zin zijn, het toedienen van lichamelijk geweld of in de psychische zin, zoals pesten en bedreigen. Ieder kind heeft wel eens last van agressieve gevoelens. Onder bepaalde omstandigheden is agressie heel normaal. Een kind kan bijvoorbeeld boos worden als iets niet lukt of agressief reageren door pijn of angst. 

Wat is selectief mutisme?

Selectief mutisme is het consequent niet kunnen spreken in specifieke sociale situaties, ondanks het kunnen spreken in andere.

Sterke kanten van Autisme

Een kind met autisme brengt vaak veel lastigheden met zich mee. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om als ouder de positieve kanten van het kind te (blijven) zien.

Daarnaast horen kinderen weleens van anderen dat zij moeilijk contact kunnen maken, geen vrienden kunt maken, dat zij hun gevoel niet kunnen uiten en alles zo lettelijk opvatten. Dit is echter lang niet altijd goed voor het zelfbeeld van het kind.

Om kinderen en ouders een beetje op weg te helpen, vind je hieronder een opsomming met aan aantal positieve en sterke kanten van Autisme!

ADHD gedrag begrijpen

Kinderen met ADHD zijn vaak aan het moment overgeleverd. Zij worden altijd meegesleurd door wat op dat moment gebeurd.

ADHD-gedrag wordt begrijpelijk als je beseft dat het is gebaseerd op reacties waar alleen hier en nu een rol speelt. Kinderen met ADHD geven echter wel om de toekomst, maar de toekomst en het verleden bestaan eenvoudig op het moment niet. Zo zit de stoornis nu eenmaal in elkaar.

Abonneren op kinderen