Gespecialiseerde oppassers

De gespecialiseerde oppassers zijn psychologie of pedagogiek studenten en kunnen ouders meer bieden dan 'gewone' oppassers door hun kennis van en ervaring met psychische problematiek. 

Achterwacht

Alle oppassers van Phylo worden gecoacht. Dit houdt in dat de oppasser regelmatig contact heeft met de gezinscoördinator; een ervaren orthopedagoog. 

Continuïteit

Wij vragen van onze oppassers een minimale beschikbaarheid van één jaar. Wanneer een oppasser besluit te stoppen, probeert Phylo zo snel mogelijk een nieuwe passende oppasser te zoeken. 

Werktijden

Als oppasser kan je zowel door de weeks, in het weekend, in de middag of avond worden ingezet. De oppasuren variëren van 3 uur per maand tot 16 uur per week.

Begeleiding en gespecialiseerde oppas

Overeenkomsten

Bij zowel begeleiding als oppas, zet Phylo een specialist in die ervaring heeft met of kennis heeft van psychische problematiek bij kinderen. Er wordt zowel bij begeleiding als oppas een hulpverleningsplan opgesteld. Zowel de gespecialiseerde oppassers als begeleiders krijgen trainingen en supervisie, en zetten waar nodig pedagogische kennis en technieken in.

Verschillen

Bij begeleiding wordt er expliciet aan doelen gewerkt, terwijl gespecialiseerde oppas als voornaamste doel, 'ontlasting van ouders', heeft. Als gespecialiseerde oppas werk je gemiddeld meer uur achter elkaar en verricht je doorgaans ook verzorgende taken (bijvoorbeeld koken en kinderen naar bed brengen).